Składniki:
pierś z kurczaka 3 podwójne,
groszek konserwowy 1 puszka,
marchew 2 sztuki,
kucharek smak lata luz zwykły 1 łyżka,
woda 3 litry,
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki,
żelatyna 6 łyżeczek
opłukane piersi zalać wodą i zagotować, usunąć szumy cedzakiem
wsypać kucharka, marchew i gotować na mniejszym ogniu do miękkości piersi
ugotowane piersi pokroić na drobno, marchewkę pokroić wsypać pieprz mielony, odsączony groszek z puszki i wszystko wymieszać, przełożyć np. do silikonowej formy z kominkiem
w 1 litrze gorącego wywaru rozpuścić żelatynę i wlać do formy, wystudzić
schować do lodówki najlepiej na całą noc...............SMACZNEGO!!!
pozostały wywar można użyć do ugotowania zupy...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz