Składniki:
filety z matiasa marynowane w oleju 10 szuk,
oliwki zielone 10 dag,
pieczarki marynowane 15 dag,
cebula czerwona 2 sztuki,
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka,
ocet jabłkowy 2 łyżeczki,
cukier 1 łyżeczka,
olej rzepakowy 3/4 szklanki
śledziki matiasy wyjąć z zalewy, opłukać pod zimną wodą, zostawić na sicie aby obciekła woda, pokroić na 2 cm kawałki, włożyć do miski, posypać pieprzem, cukrem
dodać pokrojoną czerwoną cebulę, zielone oliwki przekrojone na połowę, pieczarki marynowane przekrojone na połowę
dać ocet, olej rzepakowy i wszystko wymieszać, do lodówki odstawić minimum na 4 godziny aby smaki się przegryzły
smaczne matiasy nie tylko na "śledzika".............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz