Składniki:
jajka 4 sztuki,
olej rzepakowy 1/2 szklanki,
cukier 1 szklanka,
skórka z cytryny 1 łyżka,
sok z cytryny 1 łyżka,
mąka tortowa 2,5 szklanki,
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki,
jogurt naturalny 250 ml
jajka, olej, cukier, skórka starta z wyparzonej cytryny utrzeć mikserem z 4 minuty do spienienia
wlać jogurt, sok z cytryny i zmiksować do połączenia składników
wsypać przesianą mąkę z proszkiem i i mikserem połączyć składniki, do keksówki 24 cm wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką przelać ciasto
piec w 200C około 45 minut, do suchego patyczka, ciasto wystudzone wyjąć z blaszki
ciasto jest wilgotne, delikatne..............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz