Składniki:
jajka 2 sztuki,
olej rzepakowy 1/2 szklanki,
kefir 1,1/4 szklanki,
cukier 3/4 szklanki,
skórka pomarańczowa kandyzowana 250 ml,
mąka pszenna 2,5 szklanki,
przyprawa do piernika 1/2 opakowania,
soda oczyszczona 1 łyżeczka,
proszek do pieczenia 2 łyżeczki,
kakao 2 łyżki,
cukier puder - ile potrzeba
kefir, jajka, cukier, przyprawa do piernika, olej rózgą dobrze wymieszać
użyłam swoje skórki kandyzowane w płynnym syropie - cały słoik wlać do ciasta i wymieszać
dodać mąkę, proszek do pieczenia z sodą, kakako i nie za dokładnie wymieszać
forma silikonowa z kominkiem 22 cm - ciasto przełożyć do formy i piec w 200C około 45 minut
wystudzone ciasto wyjąć z formy i posypać pudrem cukrem - ciasto jest bardzo wilgotne, aromatyczne i szybko się zjada.............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz