Składniki:
groch 25 dag,
włoszczyzna 1 pęczek,
ziemniaki 8 sztuk,
kiełbasa wiejska 2 pęta,
boczek wędzony 20 dag,
kucharek 1,5 łyżki,
majeranek 2 łyżki,
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka,
woda 3,5 litra,
liść laurowy 2 sztuki,
ziele angielskie 4 sztuki
do szybkowara 9 litrów
"polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" wsypać łuskany groch, przyprawy, kiełbasę wiejską podzieloną na kawałki, boczek wędzony, pokrojone w kostkę grubszą ziemniaki, włoszczyznę
wlać wodę do 3/4 pojemności szybkowara - u mnie to ok. 3,5 litra + składniki
zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary gotować 25 minut
z szybkowara grochówka z łuskanego grochu jest aromatyczna a groch kremowy..............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz