Składniki:
15 dag masło lub margaryna
1 sztuka jajka
- szczypta Sól
3/4 szklanki cukier
30 dag mąka tortowa
1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
1 puszka brzoskwinie z puszki
- ile potrzeba cukier puder
1 łyżeczka mielona wanilia Bourbon Madagaskar Royal Brand
zimny tłuszcz pokroić na kawałki i dodać pozostałe składniki z mąką przesianą z proszkiem, mikserem spiralami wyrobić ciasto jak na kruszonkę
ciasto schować do lodówki na 1 godzinę
tortownica 24 cm wysmarowana tłuszczem i obsypana mąką, do tortownicy wsypać 3/4 ciasta, lekko je przyklepać do dna formy. rozłożyć odsączone z soku brzoskwinie na cieście, posypać zmieloną wanilią, na owoce rozsypać pozostałe ciasto
piec w 200C około 40 minut - wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.........SMACZNEGO!!!
wanilia mielona typ bourbon oryginalna Madagaskar: produkt naturalny - smak: intensywny waniliowy - zastosowanie: do ciast, deserów, lodów, konfitur, także dla smakoszy do dań z kurczaka - opakowanie: 20 gram
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz