10.08.2013

brzoskwinie z puszki w kruszonkowym cieście...

Składniki:


15 dag masło lub margaryna 1 sztuka jajka - szczypta Sól 3/4 szklanki cukier 30 dag mąka tortowa 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia 1 puszka brzoskwinie z puszki - ile potrzeba cukier puder 1 łyżeczka mielona wanilia Bourbon Madagaskar Royal Brand

zimny tłuszcz pokroić na kawałki i dodać pozostałe składniki z mąką przesianą z proszkiem, mikserem spiralami wyrobić ciasto jak na kruszonkę

ciasto schować do lodówki na 1 godzinę

tortownica 24 cm wysmarowana tłuszczem i obsypana mąką, do tortownicy wsypać 3/4 ciasta, lekko je przyklepać do dna formy. rozłożyć odsączone z soku brzoskwinie na cieście, posypać zmieloną wanilią, na owoce rozsypać pozostałe ciasto

piec w 200C około 40 minut - wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.........SMACZNEGO!!!

wanilia mielona typ bourbon oryginalna Madagaskar: produkt naturalny - smak: intensywny waniliowy - zastosowanie: do ciast, deserów, lodów, konfitur, także dla smakoszy do dań z kurczaka - opakowanie: 20 gram

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!