Składniki:
1/2 kg bób,
1 łyżeczka sól morska prowansalska Royal Brand,
2 sztuki czosnek ząbki,
1 łyżka masło,
1 łyżka koperek siekany
bób opłukać i zalać w garnku wodą, zagotować, na mniejszym ogniu gotować do miękkości bobu bez soli, ugotowany odlać na sito
na patelni roztopić masło, wsypać sól prowansalską, pokrojony w plasterki czosnek, koperek posiekany, sól i zamieszać przez chwilę
wsypać odsączony bób i z 5 minut delikatnie mieszając podsmażać.......SMACZNEGO!!!
sól morska prowansalska Royal Brand: produkt naturalny - skład: sól morska, rozmaryn, bazylia, koperek, oregano, tymianek, cząber, lawenda - zastosowanie: do zup, sosów i zapiekanek, do potraw gotowanych, pieczonych, duszonych, do różnych sałatek i surówek, sól idealna do różnego rodzaju serów i twarogów, jaj i dipów - opakowanie szklane: 200 gram
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz