9.08.2013

bób podsmażany po prowansalsku...

Składniki:


1/2 kg bób, 1 łyżeczka sól morska prowansalska Royal Brand, 2 sztuki czosnek ząbki, 1 łyżka masło, 1 łyżka koperek siekany

bób opłukać i zalać w garnku wodą, zagotować, na mniejszym ogniu gotować do miękkości bobu bez soli, ugotowany odlać na sito

na patelni roztopić masło, wsypać sól prowansalską, pokrojony w plasterki czosnek, koperek posiekany, sól i zamieszać przez chwilę

wsypać odsączony bób i z 5 minut delikatnie mieszając podsmażać.......SMACZNEGO!!!

sól morska prowansalska Royal Brand: produkt naturalny - skład: sól morska, rozmaryn, bazylia, koperek, oregano, tymianek, cząber, lawenda - zastosowanie: do zup, sosów i zapiekanek, do potraw gotowanych, pieczonych, duszonych, do różnych sałatek i surówek, sól idealna do różnego rodzaju serów i twarogów, jaj i dipów - opakowanie szklane: 200 gram

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!