Składniki:
3/4 kg wątróbka wieprzowa,
4 łyżki smalec,
4 sztuki cebula,
2 łyżki przyprawa grill barbecue Royal Brand,
3 łyżki mąka pszenna,
- do smaku maggi,
- do smaku sól
wątróbkę umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki
obsypaną mąką posypać przyprawą barbecue
smażyć na rumiano z obu stron na gorącym smalcu
wątróbkę przełożyć na talerz
na tym tłuszczu usmażyć cebulę
do cebuli włożyć wątróbkę i do smaku doprawić maggi
dusić wszystko z 5 minut pod przykryciem
solić przed jedzeniem.......SMACZNEGO!!!
mieszanka przypraw grill barbecue Royal Brand: produkt naturalny, nie zawiera glutaminianu sodu, bez soli - skład: papryka, chili, rozmaryn, cebula, koperek, tymianek - zastosowanie: do mięs, drobiu, ryb na grilla lub na patelnię - opakowanie: 70 gram
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz