18.07.2013

wątróbka wieprzowa w barbecue...

Składniki:


3/4 kg wątróbka wieprzowa, 4 łyżki smalec, 4 sztuki cebula, 2 łyżki przyprawa grill barbecue Royal Brand, 3 łyżki mąka pszenna, - do smaku maggi, - do smaku sól

wątróbkę umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki

obsypaną mąką posypać przyprawą barbecue

smażyć na rumiano z obu stron na gorącym smalcu

wątróbkę przełożyć na talerz

na tym tłuszczu usmażyć cebulę

do cebuli włożyć wątróbkę i do smaku doprawić maggi

dusić wszystko z 5 minut pod przykryciem

solić przed jedzeniem.......SMACZNEGO!!!

mieszanka przypraw grill barbecue Royal Brand: produkt naturalny, nie zawiera glutaminianu sodu, bez soli - skład: papryka, chili, rozmaryn, cebula, koperek, tymianek - zastosowanie: do mięs, drobiu, ryb na grilla lub na patelnię - opakowanie: 70 gram

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!