Składniki:
2 szklanki rabarbar
2 łyżki cukier zwykły
1/2 szklanki woda
1 łyżeczka mąka ziemniaczana
1/4 szklanki woda
1 rulon ciasto francuskie
2 sztuki kiwi
1 sztuka jajko
- ile potrzeba cukier truskawkowy Royal Brand
rabarbar obrany posypać cukrem dolać 1/2 szklanki wody i zagotować
rabarbar zmiksować blenderem
1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej wymieszać w odrobinie wody i zagęścić zmiksowany rabarbar i do wystudzenia
ciasto francuskie z Biedronki podzielić na 4 kwadraty
zostawić pasek na dekorację
nałożyć na środek łyżkę rabarbaru i założyć brzegi ciasta
na wierzchu położyć paski
na paski położyć po 2 plasterki kiwi
na kiwi pasek ciasta
posmarować jajkiem i posypać cukrem truskawkowym
piec w 200C około 30-35 minut.........SMACZNEGO!!!
cukier truskawkowy Royal Brand: produkt naturalny - skład: cukier, aromat naturalny - opakowanie: 250 gram
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz