Składniki:
50 dag wątróbka kurczaka,
4 łyżki masło do smażenia,
3 łyżki mąka pszenna,
1 łyżeczka pieprz czarny mielony,
4 sztuki cebula,
2 sztuki jabłka,
2 łyżki masło do smażenia,
1 łyżeczka vegeta,
1/2 łyżeczki papryka ostra,sól morska perlista Royal Brand
wątróbkę oczyścić, opłukać i osuszyć
obsypaną mąką i pieprzem smażyć na maśle na rumiano
na drugiej patelni na maśle usmażyć cebulę pokrojoną z jabłkami
do smaku doprawić cukrem, przyprawą kucharka, papryką ostrą
wątróbkę podać z cebulą i jabłkiem, posolić wątróbkę grubą solą morską przed jedzeniem.......SMACZNEGO!!!
sól morska perlista Royal Brand - właściwości: nie zawiera sztucznych substancji chemicznych ani innych środków zapobiegających zbrylowaniu - sól posiada niską absorpcję pochłaniania wilgoci - wyższą zawartość wapnia i niską zawartość sodu - skład: sól w postaci kulek, jest miękka i dobrze się rozkrusza w palcach - pochodzenie: RPA - opakowanie: szklany praktyczny słoik z dużym otworem - pojemność: 200 gram
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz