16.07.2013

wątróbka w cebuli jabłkowej i solą perlistą...

Składniki:


50 dag wątróbka kurczaka, 4 łyżki masło do smażenia, 3 łyżki mąka pszenna, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, 4 sztuki cebula, 2 sztuki jabłka, 2 łyżki masło do smażenia, 1 łyżeczka vegeta, 1/2 łyżeczki papryka ostra,sól morska perlista Royal Brand

wątróbkę oczyścić, opłukać i osuszyć

obsypaną mąką i pieprzem smażyć na maśle na rumiano

na drugiej patelni na maśle usmażyć cebulę pokrojoną z jabłkami

do smaku doprawić cukrem, przyprawą kucharka, papryką ostrą

wątróbkę podać z cebulą i jabłkiem, posolić wątróbkę grubą solą morską przed jedzeniem.......SMACZNEGO!!!

sól morska perlista Royal Brand - właściwości: nie zawiera sztucznych substancji chemicznych ani innych środków zapobiegających zbrylowaniu - sól posiada niską absorpcję pochłaniania wilgoci - wyższą zawartość wapnia i niską zawartość sodu - skład: sól w postaci kulek, jest miękka i dobrze się rozkrusza w palcach - pochodzenie: RPA - opakowanie: szklany praktyczny słoik z dużym otworem - pojemność: 200 gram

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!