16.07.2013

kiwi z rabarbarem w francuskim cieście posypane cukrem truskawkowym...

Składniki:


2 szklanki rabarbar 2 łyżki cukier zwykły 1/2 szklanki woda 1 łyżeczka mąka ziemniaczana 1/4 szklanki woda 1 rulon ciasto francuskie 2 sztuki kiwi 1 sztuka jajko - ile potrzeba cukier truskawkowy Royal Brand

rabarbar obrany posypać cukrem dolać 1/2 szklanki wody i zagotować

rabarbar zmiksować blenderem

1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej wymieszać w odrobinie wody i zagęścić zmiksowany rabarbar i do wystudzenia

ciasto francuskie z Biedronki podzielić na 4 kwadraty

zostawić pasek na dekorację

nałożyć na środek łyżkę rabarbaru i założyć brzegi ciasta

na wierzchu położyć paski

na paski położyć po 2 plasterki kiwi

na kiwi pasek ciasta

posmarować jajkiem i posypać cukrem truskawkowym

piec w 200C około 30-35 minut.........SMACZNEGO!!!

cukier truskawkowy Royal Brand: produkt naturalny - skład: cukier, aromat naturalny - opakowanie: 250 gram

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!