Składniki:
2 sztuki jajka,
1/2 szklanki olej,
1,5 szklanki mleko,
1/2 szklanki cukier malinowy Royal Brand,
1,5 szklanki mąka kukurydziana,
1/2 szklanki mąka tortowa,
2 łyżeczki proszek do pieczenia,
1/2 łyżeczki soda oczyszczona,
1 słoiczek dżem czarna porzeczka,
1 opakowanie polewa biało czarna
jajka, olej, mleko, cukier malinowy dobrze roztrzepać rózgą
wsypać przesianą mąkę kukurydzianą, tortową, proszek do pieczenia, sodę i wymieszać byle jak
foremki silikonowe 4x7 cm
nałożyć czubatą łyżkę ciasta i łyżeczkę czubatą dżemu
ponakładać resztę ciasta i piec w 200C około 25-30 minut
upieczone babeczki polać polewą białą-czarną i zostawić do ostudzenia
smaczne, wilgotne babeczki z nutą cukru malinowego i czarnej porzeczki dżemowej........SMACZNEGO!!!
cukier malinowy Royal Brand: produkt naturalny - skład: cukier, aromat naturalny - opakowanie: 250 gram
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz