10.06.2013

babeczki kukurydziane z cukrem malinowym i dżemem z czarnej porzeczki...

Składniki:

2 sztuki jajka, 1/2 szklanki olej, 1,5 szklanki mleko, 1/2 szklanki cukier malinowy Royal Brand, 1,5 szklanki mąka kukurydziana, 1/2 szklanki mąka tortowa, 2 łyżeczki proszek do pieczenia, 1/2 łyżeczki soda oczyszczona, 1 słoiczek dżem czarna porzeczka, 1 opakowanie polewa biało czarna

jajka, olej, mleko, cukier malinowy dobrze roztrzepać rózgą

wsypać przesianą mąkę kukurydzianą, tortową, proszek do pieczenia, sodę i wymieszać byle jak

foremki silikonowe 4x7 cm

nałożyć czubatą łyżkę ciasta i łyżeczkę czubatą dżemu

ponakładać resztę ciasta i piec w 200C około 25-30 minut

upieczone babeczki polać polewą białą-czarną i zostawić do ostudzenia

smaczne, wilgotne babeczki z nutą cukru malinowego i czarnej porzeczki dżemowej........SMACZNEGO!!!

cukier malinowy Royal Brand: produkt naturalny - skład: cukier, aromat naturalny - opakowanie: 250 gram

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!