Składniki:
1 kg ziemniaki ugotowane,
4 łyżki masło klarowane,
3 sztuki kiełbasa śląska,
2 sztuki cebula,
4 ząbki czosnek,
1 łyżeczka pieprz czarny mielony,
- do smaku sól ziołowa,
4 sztuki jajka,
2 łyżki śmietana,
2 łyżki natka pietruszki
na maśle usmażyć pokrojoną w talarki kiełbasę śląską
do kiełbasy dodać w talarki pokrojoną cebulę i ząbki czosnku
dodać pokrojone w talarki ugotowane wcześniej ziemniaki w mundurkach
delikatnie wymieszać i podsmażać z 5 minut na większym ogniu
jajka roztrzepać ze śmietaną i wlać do patelni
posypać pieprzem i solą ziołową do smaku
wsypać natkę pietruszki
lekko mieszając smażymy do ścięcia jajek
nasze ulubione ziemniaki z maślanką lub kefirem.......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz