1 kg ziemniaki ugotowane, 4 łyżki masło klarowane, 3 sztuki kiełbasa śląska, 2 sztuki cebula, 4 ząbki czosnek, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, - do smaku sól ziołowa, 4 sztuki jajka, 2 łyżki śmietana, 2 łyżki natka pietruszki
na maśle usmażyć pokrojoną w talarki kiełbasę śląską
do kiełbasy dodać w talarki pokrojoną cebulę i ząbki czosnku
delikatnie wymieszać i podsmażać z 5 minut na większym ogniu
jajka roztrzepać ze śmietaną i wlać do patelni
posypać pieprzem i solą ziołową do smaku
wsypać natkę pietruszki
lekko mieszając smażymy do ścięcia jajek
nasze ulubione ziemniaki z maślanką lub kefirem.......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!