Składniki:
NADZIENIE:
200 gram twaróg,
1 sztuka żółtko,
1 łyżka cukier puder,
250 gram jabłka prażone
CIASTO:
1/2 szklanki olej,
1 sztuka jajko,
1 sztuka białko,
1,5 szklanki mleko,
2 szklanki mąka tortowa,
3 łyżki kakao,
1/2 szklanki cukier cytrynowy Royal Brand,
2 łyżeczki proszek do pieczenia,
1 łyżeczka soda,
- szczypta sól,
1 opakowanie polewa czekoladowa gotowa,
- ile potrzeba posypka kolorowa
twaróg Capri zmiksować w blenderze z żółtkiem (białko do ciasta, cukrem
dodać prażone jabłka i miksować ponownie
olej, jajko, białko, mleko dobrze roztrzepać rózgą
wsypać przesianą mąkę z kakao, proszkiem, sodą, solą i dodać cukier cytrynowy
teraz wymieszać nie za dokładnie
forma silikonowa 24 cm - do formy włożyć połowę ciasta i na wierzch włożyć masę twarogową
teraz położyć resztę ciasta i piec w 200C około 40 minut
dobrze wystudzone ciasto wyjąć z formy na talerz i polać gotową polewą czekoladową i posypać posypką
muffina jest wilgotna delikatnie cytrynowa i z posmakiem sernika z jabłkami......SMACZNEGO!!
cukier cytrynowy Royal Brand:produkt naturalny - skład: cukier, aromat naturalny - opakowanie: 250 gram
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz