20 sztuk truskawki świeże, 200 ml jogurt truskawkowy gęsty, 10 sztuk biszkopty okrągłe, 1 opakowanie galaretka truskawkowa, 1 opakowanie galaretka agrestowa
truskawki dobrze opłukać i osuszyć na sicie
galaretkę truskawkową rozmieszać w 200 ml gorącej wody
ostudzoną wymieszać z jogurtem
do salaterki wlać jogurtowa galaretkę i włożyć biszkopty
biszkopty lekko przyciskać-szybciej wchłoną jogurt
odstawić do lodówki do stężenia
galaretkę agrestową rozmieszać w 400 ml gorącej wody i odstawić do wystudzenia
na zimny jogurt poukładać połówki truskawki i zalać je zimną agrestową galaretką
odstawić do lodówki na kilka godzin
deser jest lekki, ochładzający i pyszny........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz