6 sztuk śliwki okrągłe, 1 opakowanie galaretka wiśniowa, 200 ml jogurt wiśniowy, 10 sztuk biszkopty okrągłe, 1 opakowanie galaretka cytrynowa
śliwki dobrze opłukać i osuszyć - kupiłam w biedronie
galaretkę wiśniową rozmieszać w 200 ml gorącej wody
do salaterki wlać jogurtowa galaretkę i włożyć biszkopty
biszkopty lekko przyciskać-szybciej wchłoną jogurt
odstawić do lodówki do stężenia
galaretkę cytrynową rozmieszać w 400 ml gorącej wody i odstawić do wystudzenia
na zimny jogurt poukładać plastry śliwek i zalać je zimną cytrynową galaretką
odstawić do lodówki na kilka godzin
deser jest lekki, ochładzający i pyszny z chrupiącymi śliwkami........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz