Składniki:
6 sztuk pstrąg filety dzwonki,
4 łyżki mąka,
1,5 łyżki vegeta,
1 łyżeczka pieprz czarny mielony,
- ile potrzeba olej do smażenia,
2 duże cebula,
1 łyżka cukier,
1/2 łyżeczki pieprz czarny świeżo mielony,
3/4 litra sok pomidorowy,
- do smaku ocet winny,
1 łyżeczka maggi
opłukane filety obsuszyć i obsypać mąką wymieszaną z vegetą i pieprzem
smażyć na złocisto na gorącym oleju i odkładać na talerz
na czystej patelni na nowym oleju zeszklić cebulę posypaną cukrem i pieprzem
wlać sok pomidorowy domowy (mam swój z letnich pomidorów) lub kupny, do smaku ocet i maga kucharka
gotować z 5 minut na średnim ogniu
pstrąga zalać gorącym sosem
najlepiej smakuje na drugi dzień jak smaki się przegryzą w lodówce.......SMACZNEGO!!!
2 komentarze:
Lubię taką wersję rybki :)
Ja nie jadłam jeszcze ale spróbuję
Prześlij komentarz