6 sztuk pstrąg filety dzwonki, 4 łyżki mąka, 1,5 łyżki vegeta, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, - ile potrzeba olej do smażenia, 2 duże cebula, 1 łyżka cukier, 1/2 łyżeczki pieprz czarny świeżo mielony, 3/4 litra sok pomidorowy, - do smaku ocet winny, 1 łyżeczka maggi
opłukane filety obsuszyć i obsypać mąką wymieszaną z vegetą i pieprzem
smażyć na złocisto na gorącym oleju i odkładać na talerz

wlać sok pomidorowy domowy (mam swój z letnich pomidorów) lub kupny, do smaku ocet i maga kucharka
gotować z 5 minut na średnim ogniu
pstrąga zalać gorącym sosem
najlepiej smakuje na drugi dzień jak smaki się przegryzą w lodówce.......SMACZNEGO!!!
2 komentarze:
Lubię taką wersję rybki :)
Ja nie jadłam jeszcze ale spróbuję
Prześlij komentarz