3 porcje pstrąg filety dzwonki, 2 łyżki mąka pszenna, - ile potrzeba olej do smażenia, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, - do smaku sól, 1 opakowanie ryby w kokosie Royal Brand, 1 szklanka woda
filety pstrąga opłukać i obsuszyć
na gorącym oleju smażyć filety na złocisto obsypane mąką wymieszaną z solą i pieprzem

z powrotem włożyć filety i na rybę wsypać mieszankę ryby w kokosie
wlać szklankę wody i podsmażać pod przykryciem z 20 minut na małym ogniu
mieszanka przypraw RYBY W KOKOSIE Royal Brand: nie zawiera glutaminianu sodu, produkt naturalny, zawiera liofilizaty, bez soli - skład: płatki kokosowe, czarny pieprz, kurkuma, liofilizowana cytryna, cynamon, anyż, kmin rzymski, papryka chili, czosnek, cebula - opakowanie: 40 gram
1 komentarz:
świetne połączenie:)
Prześlij komentarz