Składniki:
3 porcje pstrąg filety dzwonki,
2 łyżki mąka pszenna,
- ile potrzeba olej do smażenia,
1 łyżeczka pieprz czarny mielony,
- do smaku sól,
1 opakowanie ryby w kokosie Royal Brand,
1 szklanka woda
filety pstrąga opłukać i obsuszyć
na gorącym oleju smażyć filety na złocisto obsypane mąką wymieszaną z solą i pieprzem
filety przełożyć na talerz, patelnię umyć i dolać 1 łyżkę nowego oleju
z powrotem włożyć filety i na rybę wsypać mieszankę ryby w kokosie
wlać szklankę wody i podsmażać pod przykryciem z 20 minut na małym ogniu
smaczny pstrą w kokosowym smaku i do pieczywa i do innych dodatków jakie lubisz........SMACZNEGO!!!!
mieszanka przypraw RYBY W KOKOSIE Royal Brand: nie zawiera glutaminianu sodu, produkt naturalny, zawiera liofilizaty, bez soli - skład: płatki kokosowe, czarny pieprz, kurkuma, liofilizowana cytryna, cynamon, anyż, kmin rzymski, papryka chili, czosnek, cebula - opakowanie: 40 gram
1 komentarz:
świetne połączenie:)
Prześlij komentarz