2 sztuki pstrąg filety dzwonki, 3 łyżki mąka pszenna, 1 łyżeczka sól czosnkowa, - ile potrzeba olej do smażenia, 1 opakowanie ryba po bengalsku Royal Brand, 3/4 szklanki wody
opłukane i obsypane mąką wymieszaną z solą czosnkową na gorącym oleju usmażyć na złocisto filety
na czystą patelnię z nowym olejem wsypać mieszankę przypraw ryby po bengalsku i z 1 minutę podprażać
włożyć filety pstrąga - podlać 3/4 szklanki wody i bez przykrycia dusić z 10 minut
mieszanka przypraw do ryby po bengalsku Royal Brand: produkt naturalny, nie zawiera glutaminianu sodu - skład: imbir, kurkuma, papryczki chili, sól morska, czosnek, cebula, kardamon, kolendra - opakowanie: 20 gram
1 komentarz:
Dawno nie jadlam takiej rybki...Wyglada bardzo smacznie:-)
Prześlij komentarz