Składniki:
MOKRE:
3 sztuki jajka,
1/2 szklanki olej,
1 szklanka maślanka,
3/4 szklanki cukier
SUCHE:
2 szklanki mąka tortowa,
2 łyżeczki proszek do pieczenia,
1 łyżeczka soda
NADZIENIE:
3 sztuki jabłka,
2 sztuki pomarańcze,
- w opisie lukier,
- ile potrzeba posypka
obrane jabłka i pomarańcze bez pestek zmiksować w blenderze
mokre składniki dobrze wymieszać rózgą
dodać zmiksowane owoce i wymieszać
wsypać mąkę z proszkiem i sodą i wymieszać nie za dokładnie
forma silikonowa kominkowa 26cm
ciasto przełożyć do formy
piec w 200C około 40 minut do suchego patyczka
lukier: cukier puder wymieszać z sokiem pomarańczy, lukier nie ma być za gęsty
posmarować muffino-babę i posypać posypką
ciasto jest pysznie pyszne z aromatem pomarańczy i jabłek....SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz