4 sztuki jajka, 1 szklanka mąka tortowa, 1 szklanka cukier, 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia - w opisie krem do tortów czekoladowy, 6 sztuk mandarynki, - w opisie poncz do nasączenia
biszkopt upiec z podanych składników w tortownicy silikon 26 cm w 180C około 30 minut
upieczony dobrze wystudzić

z zimnym mlekiem dobrze ubić proszek na krem
miękkie masło utrzeć i porcjami dodawać do kremu miksując
każdą część biszkoptu nasączyć gorzką herbatą z wódką - ilość wódki wg uznania
smarować kremem, nakładać mandarynki - cząstki tnę nożyczkami
cały torcik posmarować kremem, położyć całe cząstki mandarynek i szprycą zrobić ozdobę z kremu i posypać posypką
odstawić na kilka godzin do lodówki - orcik jest wilgotny, nie za słodki.......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz