Składniki:
4 sztuki jajka,
1 szklanka mąka tortowa,
1 szklanka cukier,
1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- w opisie krem do tortów czekoladowy,
6 sztuk mandarynki,
- w opisie poncz do nasączenia
biszkopt upiec z podanych składników w tortownicy silikon 26 cm w 180C około 30 minut
upieczony dobrze wystudzić
mleka daję mniej niż jest w opisie kremu-daję 250 ml
z zimnym mlekiem dobrze ubić proszek na krem
miękkie masło utrzeć i porcjami dodawać do kremu miksując
biszkopt przekroić na połowę i te połówki każdą na 3 części przekroić
każdą część biszkoptu nasączyć gorzką herbatą z wódką - ilość wódki wg uznania
smarować kremem, nakładać mandarynki - cząstki tnę nożyczkami
cały torcik posmarować kremem, położyć całe cząstki mandarynek i szprycą zrobić ozdobę z kremu i posypać posypką
odstawić na kilka godzin do lodówki - orcik jest wilgotny, nie za słodki.......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz