1,5 kg boczek surowy rolada, 1 opakowanie przyprawa ziołowa grillowa, 1 sztuka liście laurowe, 1/2 sztuki ziele angielskie, 1 łyżeczka smalec, - do smaku maggi, 1 łyżka czosnek granulowany
roladę boczkową umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym
obsypać cały płat przyprawą
ciasno zwinąć i obwiązać nicią

w garnku roztopić łyżeczkę smalcu i mocno zrumienić boczek - dodać ziele i liście
garnek z pokrywką wstawić do piecyka i piec w 220C około 40 minut
boczek polać maggi i posypać czosnkiem
piec bez przykrywki około 30 minut
pyszna rolada boczkowa do pieczywa.......SMACZNEGO!!!
3 komentarze:
Fajny przepis...święta pora aby się na niego skusić. pozdrawiam
Ciekawy przepis!
świetny pomysł dla takiego mięsożercy jak ja:)
Prześlij komentarz