Składniki:
1 opakowanie przyprawa stek gruboziarnisty,
3 sztuki golonki wieprzowe,
2 łyżki olej,
5 szklanek woda,
1 sztuka kostka rosołowa,
- w opisie groch z kapustą,
1/2 kg ziemniaki ugotowane,
- ile potrzeba ćwikła
golonki umyte natrzeć przyprawą i do lodówki na całą noc
groch namoczyć na całą noc (30 dag)
na oleju obsmażyć golonki
dolać wody i na małym ogniu przykryte gotować do miękkości
sos zagęścić mąką wymieszaną z wodą
1/2 kg kapusty ugotować z łyżką oleju do miękkości - groch ugotować i odcedzić, dodać do kapusty, do smaku dodać maggi, pieprz i blenderem zmiksować
podać golonkę z ziemniakami, grochem z kapustą i ćwikłą........SMACZNEGO!!!
1 komentarz:
Takich jeszcze nie jadłam, ale muszę być przepyszne ! ;)
Prześlij komentarz