11.03.2013

golonki z grochem i kapustą na obiad...

Składniki:

1 opakowanie przyprawa stek gruboziarnisty, 3 sztuki golonki wieprzowe, 2 łyżki olej, 5 szklanek woda, 1 sztuka kostka rosołowa, - w opisie groch z kapustą, 1/2 kg ziemniaki ugotowane, - ile potrzeba ćwikła

golonki umyte natrzeć przyprawą i do lodówki na całą noc

groch namoczyć na całą noc (30 dag)

na oleju obsmażyć golonki

dolać wody i na małym ogniu przykryte gotować do miękkości

sos zagęścić mąką wymieszaną z wodą

1/2 kg kapusty ugotować z łyżką oleju do miękkości - groch ugotować i odcedzić, dodać do kapusty, do smaku dodać maggi, pieprz i blenderem zmiksować

podać golonkę z ziemniakami, grochem z kapustą i ćwikłą........SMACZNEGO!!!

1 komentarz:

  1. Takich jeszcze nie jadłam, ale muszę być przepyszne ! ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!