Składniki:
1/2 szklanki olej,
1,5 szklanki maślanka,
3 sztuki jajka,
1/2 szklanki cukier,
2,5 szklanki mąka tortowa,3 łyżki kakao,
2 łyżeczki proszek do pieczenia,
1 puszka morele z puszki,
3/4 szklanki śmietana,
1,5 łyżki cukier puder,
1/2 łyżeczki żelatyna,
1 łyżka wrzątek
morele z puszki odsączyć na sitku z soku
morele zmiksować blenderem
mokre składniki wymieszać dobrze z cukrem
wsypać mąkę przesianą z proszkiem i kakao
wymieszać nie za dokładnie
21 foremki silikonowe 4x7cm
nakładać 1 łyżkę ciasta - 1,5 łyżki moreli zmiksowanych - 1 łyżka ciasta
piec w 200C około 30-35 minut
babeczki ostudzić dobrze
żelatynę rozpuścić we wrzątku
śmietanę 36% ubić z pudrem cukrem i na koniec ubijania dodać żelatynę
szprycką nakładać krem śmietanowy na babeczki.......dzięki żelatynie śmietana nie spływa......SMACZNEGO!!!
2 komentarze:
Smacznie dziękuje już robię kawy by zjesci ciasteczka
muszą być smaczne:)
Prześlij komentarz