1/2 szklanki olej, 1,5 szklanki maślanka, 3 sztuki jajka, 1/2 szklanki cukier, 2,5 szklanki mąka tortowa,3 łyżki kakao, 2 łyżeczki proszek do pieczenia, 1 puszka morele z puszki, 3/4 szklanki śmietana, 1,5 łyżki cukier puder, 1/2 łyżeczki żelatyna, 1 łyżka wrzątek
morele z puszki odsączyć na sitku z soku
morele zmiksować blenderem

wsypać mąkę przesianą z proszkiem i kakao
wymieszać nie za dokładnie
21 foremki silikonowe 4x7cm
nakładać 1 łyżkę ciasta - 1,5 łyżki moreli zmiksowanych - 1 łyżka ciasta
piec w 200C około 30-35 minut
żelatynę rozpuścić we wrzątku
śmietanę 36% ubić z pudrem cukrem i na koniec ubijania dodać żelatynę
szprycką nakładać krem śmietanowy na babeczki.......dzięki żelatynie śmietana nie spływa......SMACZNEGO!!!
Smacznie dziękuje już robię kawy by zjesci ciasteczka
OdpowiedzUsuńmuszą być smaczne:)
OdpowiedzUsuń