Składniki:
50 dag żołądki z kurczaka,
1 pęczek włoszczyzna z rosołu,
1 łyżeczka pieprz czarny grubomielony,
- ile potrzeba makaron ugotowany,
4 sztuki ogórki kiszone,1 łyżka natka pietruszki
ugotowałam żołądki z kurczaka w rosole z kurczakiem i włoszczyzną
żołądki i włoszczyznę wyjąć z garnka
włoszczyznę włożyć do rondla i wlać ze 3 szklanki rosołu i zagotować
blenderem zmiksować - będzie naturalnie zagęszczony sos
do sosu włożyć pokrojone w talarki żołądki, natkę pietruszki i zamieszać
podać z makaronem np. nitki i z kiszonym ogórkiem, posypać zmielonym grubo pieprzem.....SMACZNEGO!!!!
1 komentarz:
Bardzo lubię żołądki i Twój sos do nich od razu rzucił mi się w oczy, świetny pomysł.
Prześlij komentarz