Składniki:
20 dag wątróbka z dorsza,
3/4 łyżeczki pieprz czarny mielony,
1/2 łyżeczki jarzynka,
1 łyżka mąka pszenna,
1 sztuka cebula
umytą wątróbkę z dorsza obsuszyć i posypać pieprzem, jarzynką - zostawić na 30 minut
polecam wątróbkę w oleju w słoiku TUTAJ
patelnię teflonową rozgrzać ale BEZ OLEJU - wątróbka wytopi swój olej
na gorącą patelnię układać obsypaną mąką wątróbkę - zaraz będzie sporo oleju na patelni
smażyć na rumiano z obu stron ze 2x obracając wątróbkę - wykładać na ręcznik kuchenny - na tym oleju podsmażyć pokrojoną cebulę na złocisto
wyjątkowa i smaczna wątróbka z pieczywem.......POLECAM......
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz