Składniki:
4 porcje karkówka bez kości,
1/2 łyżeczki pieprz czarny mielony,
1 łyżka marynata klasyczna Prymat,
1 łyżka mleko,
2 sztuki jajka,
- ile potrzeba tarta bułka mąka pszenna,
1/2 kostki smalec,
50 dag ziemniaki ugotowane,
1 łyżka koperek siekany,
4 sztuki ogórki kiszone domowe
porcje karkówki rozbić tłuczkiem
jajka roztrzepać z łyżką mleka, pieprzem, łyżką marynaty
kotlety zanurzyć w jajkach i do lodówki choć na 1 godzinę
tartą bułkę wymieszać z mąką i obtaczać w tym kotlety
na gorącym smalcu smażyć na rumiano z obu stron
na koniec kotlety nakryć pokrywką i na mniejszym ogniu poddusić ze 3 minuty
podać z tłuczonymi z koperkiem ziemniakami i kiszonymi ogórkami (podałam swoje domowe z kminkiem kiszone)........SMACZNEGO!!!
1 komentarz:
pyszności :)
Prześlij komentarz