Składniki:
1,5 kg karkówka bez kości,
1 opakowanie marynata klasyczna Prymat,
1/4 szklanki olej do marynaty,
2 łyżki olej do garnka,
4 sztuki ziele angielskie Prymat,
2 sztuki liście laurowe Prymat,
10 sztuk jałowiec Prymat,
- do smaku maggi Kucharek,
1 szklanka sok jabłkowy,
1/2 szklanki woda
ładny kawałek karkówki natrzeć marynatą klasyczną wymieszaną w oleju
karkówkę obwiązać nie za gęsto nicią, aby kawałek mięsa nie był rozlazły
zawinąć w folię i do lodówki na całą noc
do garnka wlać 2 łyżki oleju i rozgrzać
wsypać ziele angielskie, liście laurowe, jałowiec
włożyć karkówkę z marynatą i dobrze zrumienić z obu stron
teraz wlać sok jabłkowy, wodę, maggi i pod przykryciem dusić z 60 minut na małym ogniu, co jakiś czas obracając strony karkówki
zostawić do wystudzenia
kroić cienkie plastry i podać z chrzanem lub z czym lubisz do pieczywa.....kupna kiełbasa nie ma szans przy takiej karkówce.....POLECAM....SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz