Składniki:
pieczarki 70 dag,
cebula 1 sztuka większa,
olej rzepakowy 10 łyżek,
kostka rosołowa 2 sztuki,
woda 1,5 litra,
makaron suchy 1 kubek 1/2 litrowy,
papryka ostra 2 malutkie,
sól 2 łyżeczki,
pieprz mielony 1/2 łyżeczki,
mleko 3.2% 1/2 litra
Pieczarki oczyścić i pokroić drobno, cebulę obrać i pokroić drobno.
Do miski urządzenia wlać olej rzepakowy, wsypać cebule, zamknąć i ustawić na pieczenie 160C, 50 minut, podsmażać cebulę 5 minut.
Otworzyć urządzenie (nie trzeba wyłączać, przy otwartym dalej się gotuje, piecze), wsypać 2 kostki rosołowe, paprykę ostrą pokruszoną (mam ususzone małe chili z doniczek) lub w proszku, wymieszać, podsmażać dalej 5 minut.
Wsypać pieczarki, wymieszać i zamknąć urządzenie, podsmażać 10 minut.
Teraz otworzyć, wlać wodę i zagotować, wsypać makaron (jaki się lubi) i wymieszać, zamknąć i gotować 12 minut, na koniec dodać do smaku sól, pieprz mielony, wlać mleko i tylko zagotować, wyłączyć urządzenie szybciej, niż ustawiony czas - bardzo łatwa, prosta, bez mięsa zupa pieczarkowa z makaronem, ugotowana w urządzeniu jest aromatyczna.........SMACZNEGO!!!
Mam przyjemność testować Multicooker Philips HD4713/40
"zobacz TUTAJ" z portalu TRND
"zobacz TUTAJ"
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz