Składniki:
jajka 6 sztuk "L",
cukier 3/4 szklanki,
twaróg naturalny 1 kg wiaderko,
budyń śmietankowy 2 opakowania,
chałwa 200 gram,
olejek pomarańczowy 4 krople,
puder cukier do posypania - ile potrzeba
Składniki temperatura pokojowa= do miski wbić żółtka, dodać cukier i mikserem utrzeć do białości z 2 minuty na dużych obrotach.
Do masy dać twaróg z wiaderka, wsypać budyń, dodać olejek pomarańczowy, nożyczkami pokroić chałwę.
Mikserem wszystko dokładnie połączyć, na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek i mikserem na najniższych obrotach wmieszać w masę sernikową.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, sernik wyłożyć do formy, wygładzić wierzch, piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 60 minut, do suchego patyczka, wystudzić dobrze w formie, przed podaniem posypać pudrem cukrem - sernik jest smaczny,łatwy, aromatyczny sernik z chałwą pieczony bez spodu, jest wilgotny, delikatny jak masło.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz