Składniki:
jajka 6 sztuk "M",
cukier 3/4 szklanki,
cukier wanilinowy 1 opakowanie,
twaróg śmietankowy tłusty 500 gram,
jogurt naturalny gęsty 380 gram - 2 opakowania
kasza manna 4 łyżki,
budyń waniliowy 1 opakowanie,
truskawki z syropu 3/4 szklanki,
ciastka pierniczki bez polewy 400 gram opakowanie,
cukier puder do posypania - ile potrzeba
Składniki o temperaturze pokojowej= do miski dodać jajka, cukier, cukier wanilinowy i mikserem utrzeć do spienienia z 3 minuty na najwyższych obrotach.
Do masy jajecznej dodać twaróg, śmietankowy (nie trzeba mielić), jogurt gęsty, budyń waniliowy, tartą bułkę i mikserem tylko połączyć składniki, bez długiego ucierania.
Następnie dodać truskawki z syropu i podczas miksowania rozdrobnią się w masie serowej.
Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, na dnie ułożyć ciastka pierniczki, wylać sernik, wygładzić wierzch.
Piec w nagrzanym na 200C piekarniku, grzanie góra/dół około 50 minut, następnie na termoobiegu na 160C piec z 12 minut, do suchego patyczka, w formie sernik wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem - sernik z dodatkiem truskawek z syropu i na ciasteczkach piernikowych jest idealnym sernikiem, wilgotny, delikatny.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz