Składniki:
kura rosołowa z rosołu 1/2 sztuki,
masło 1 łyżka,
cebula 1 sztuka średnia,
papryka słodka 3 sztuki większe,
papryczka ostra 1 mniejsza,
rosół 2 szklanki,
pieprz mielony 1/2 łyżeczki,
curry 1/2 łyżeczki,
przyprawa w płynie 2 łyżeczki,
koperek 1/2 pęczka,
ziemniaki ugotowane - ile potrzeba,
kalafior 1 sztuka średni
Z rosołu wyjąć porcję kury rosołowej, chude kawałki bez skóry oddzielić od kości, pokroić na kostki.
W garnku na maśle zeszklić drobno pokrojoną cebulę posypaną szczyptą cukru na złocisto.
Do cebuli dodać drobno pokrojoną paprykę słodką i ostrą, podsmażyć z 5 minut, dodać pokrojone mięso kury, wymieszać, podsmażać z 5 minut.
Wlać 2 szklanki rosołu i pod przykryciem gotować na średnim ogniu do miękkości papryki.
Pod koniec wsypać pieprz mielony, curry, przyprawę w płynie, podać z tłuczonymi ziemniakami, ugotowanym kalafiorem i posypać koperkiem - po ugotowaniu rosołu czasem zostaje mięso z drobiu, jest to dobry dodatek na potrawkę, można dodać różne warzywa, smaki........SMACZNEGO!!!
1 komentarz:
Wygląda bardzo apetycznie! :-)
Zapraszam na moje social media:
Instagram: www.instagram.com/truskawkowa_fiesta
Facebook: www.facebook.com/truskawkowa.fiesta
Blog: www.truskawkowa-fiesta.blogspot.com
Prześlij komentarz