Składniki:
bułka paryska 1 sztuka,
woda zimna 1 szklanka,
kiełbaska 1 sztuka,
olej rzepakowy 4 łyżki,
cebula 1 sztuka mała,
pieczarki 4 sztuki średnie,
jajka 3 sztuk,
pieprz mielony 1 łyżeczka,
oregano 1 łyżeczka,
sól 1/2 łyżeczki,
dodatki: pomidory, szczypiorek
Kiełbaskę pokroić na plasterki, na oleju podsmażyć na złoty kolor, przełożyć na talerz, na tym tłuszczu usmażyć pokrojone pieczarki z cebulą do odparowania wody.
Formę do muffinek większą wysmarować olejem, kromki bułki paryskiej zwilżyć wodą i wkładać je do foremek.
Do każdej foremki włożyć pieczarki, plastry kiełbaski, dodać całe jajka z solą, pieprzem, oregano.
Piekarnik nagrzany na 160C, termoobieg, grzanki piec około 20-25 minut, podawać z pomidorami, szczypiorkiem - bardzo smaczny pomysł na wykorzystanie krojonej bułki paryskiej, najlepsza jest taka dwu dniowa, dodatki możemy dodać na pikantnie, na słodko.......SMACZNEGO!!!
2 komentarze:
ale super śniadanie
dziękuję...
Prześlij komentarz