marmolada domowa niskosłodzona 500 gram
kisiel truskawkowy 1 opakowanie,
jajka 4 sztuki,
cukier 1/2 szklanki,
margaryna miękka 15 dag,
mąka tortowa 2 szklanki,
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kruszonka: mąka krupczatka 15 dag, cukier 10 dag, margaryna miękka 15 dag
Marmolada domowa niskosłodzona(rzadka) jabłkowo-śliwkowa, marmoladę ze słoika dać do miski, wymieszać z kisielem i zagotować mieszając, wystudzić.
Do masy wsypać przesianą mąkę z proszkiem i połączyć mikserem składniki na dość gęste ciasto.
Forma silikonowa 25x25 cm, ciasto wyłożyć do formy, wygładzić, na ciasto wyłożyć marmoladę wystudzoną,łyżką wyrównać.
Składniki na kruszonkę utrzeć mikserem na drobną kruszonkę i rozsypać na marmoladzie.
Piec w nagrzanym piekarniku na 180C, grzanie góra/dół około 55 minut, w formie dobrze ciasto wystudzić aby marmolada zastygła- z domową marmoladą ciasto ucierane przypomina ciasto półkruche, marmolada zaciągnięta kisielem tężeje w pieczeniu i dobrze smakuje w wypieku..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz