Składniki:
kotlety schabowe bez kości 4 sztuki,
jajka 2 sztuki,
majonez 4 łyżki,
pieprz świeżo mielony 2 łyżeczki,
kucharek 1 łyżeczka,
mąką pszenna 1/2 szklanki,
tarta bułka 3/4 szklanki,
smalec - ile potrzeba,
ziemniaki tłuczone - ile potrzeba,
kapusta duszona czerwona - ile potrzeba
kotlety schabowe bez kości o grubości 2 cm każdy rozbić tłuczkiem nie za cienko, u mnie wyszły duże i każdy podzieliłam na połowę, wygodniej się smaży
majonez dobrze wymieszać z jajkami, pieprzem, kucharkiem, dodać kotlety, dobrze je w marynacie otoczyć i do lodówki na kilka godzin
do woreczka wsypać mąkę z bułką tartą, panierować kotlety w woreczku (nie sypie się na blacie) i smażyć na mocno gorącym smalcu na rumiano z każdej strony
podawać z tłuczonymi ziemniakami i np. z kapustą czerwoną duszoną
"zobacz TUTAJ"
- smaczne, sycące, aromatyczne, kruche i delikatne kotlety schabowe w marynacie majonezowej z pieprzem.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz