mielone z kurczaka na pulpety 50 dag 1 opakowanie,
jajka 1 sztuka,
bułka moczona w wodzie 1 sztuka,
bułka tarta 1/2 szklanki,
pieprz mielony 3/4 łyżeczki,
kucharek 2 łyżeczki,
cebula 1 sztuka,
smalec - ile potrzeba,
woda 4 łyżki
mielone mięso z kurczaka na pulpety włożyć do miski, dodać namoczoną w wodzie bułkę, pokrojoną cebulę, jajko, tartą bułkę, pieprz mielony, kucharka i wszystko dokładnie wyrobić ręką na kleistą masę
na gorącym smalcu smażyć z każdej strony rumiane kotlety
po usmażeniu wszystkie dać na patelnię, wlać z 4 łyżki wody i pod przykryciem dusić z 5 minut na średnim ogniu, następnie bez przykrycia na większym ogniu do odparowania wody, zimne są idealne do pieczywa - kupiłam mięso mielone z kurczaka na pulpety, zrobiłam jednak kotlety smażone i z pieczywem były na drogę pociągiem, dobre domowe mielone...........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz