Składniki:
pierniczki 200 gram,
jajka 6 sztuk "XL",
cukier 1 szklanka,
olejek waniliowy 1 łyżeczka,
twaróg półtłust zmielony 1,5 kg,
budyń wanilioiwy 1 opakowanie,
kasza manna 4 łyżki,
olej rzepakowy 6 łyżek,
marcepan w czekoladzie 150 gram
forma 34x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie formy ułożyć pierniczki (zamiast pierniczków można dodać inne ulubione ciastka)
jajka, cukier, olejek waniliowy mikserem utrzeć do białości i spienienia
dodać zmielony na drobnym sitku w maszynce do mięsa twaróg, wsypać budyń, kaszę manną, wlać olej, i kawałeczki posiekanego marcepanu, mikserem połączyć składniki bez długiego mieszania
masę serową wlać do formy, z dwa razy stuknąć o blat stołu, aby odpowietrzyć masę
piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 60 minut, do suchego patyczka, studzić przy uchylonych drzwiczkach potem w chłodnym miejscu najlepiej całą noc - bardzo smaczny, wilgotny, aromatyczny sernik, jest bardzo łatwy do wykonania, jedyny jego mankament to taki, że szybko znika z talerza..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz