Składniki:
woda 3 litry,
mięso gulaszowe z indyka 50 dag,
zupa kalafiorowa mrożonka 1 opakowanie,
kapusta biała 1/2 główki,
cukinia 1 sztuka,
kucharek 1,5 łyżki,
pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki,
makaron - ile potrzeba,
śmietana gęsta - ile potrzeba,
natka pietruszki 1/2 pęczka
użyłam na zupę mix kalafiorów mrożonych z włoszczyzną = zagotować wodę z mięsem gulaszowym z indyka, zebrać "szumowiny" z wywaru, wsypać mrożoną zupę z kalafiorami, zagotować
dodać drobno pokrojoną kapustę, zagotować
dodać pokrojoną w kostki cukinię, wsypać kucharka, gotować wszystko z 15 minut na średnim ogniu
makaron świderki ugotować wg opisu na opakowaniu, odcedzić na durszlak
zupę przyprawić pieprzem mielonym, podawać z makaronem, śmietaną, posypać natką pietruszki - zupa jest sycąca, smaczna.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz