Składniki:
mąka tortowa 25 dag,
cukier 125 gram,
margaryna 125 gram,
jajka 2 sztuki "M",
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki,
aronia 250 ml/słoik,
jabłka 2 sztuki/starte,
rabarbar 4 sztuki,
cukier 2 łyżki,
budyń czekoladowy 1 opakowanie
zimną margarynę pokroić w kostki do misy robota, wsypać cukier, mąkę, proszek do pieczenia, wbić jajka i utrzeć ciasto na kruszonkę, zawinąć w folię i do lodówki na godzinę
dżem z aronii (mój domowy, jest u mnie w przepisach), starte jabłka, pokrojony drobno rabarbar wymieszać z cukrem i budyniem
niska forma silikonowa 28 cm, ciasto wylepić na dnie formy, nakryć folią, wysypać np. kaszę jęczmienną i podpiec 15 minut w temepraturze 180 C, grzanie góra/dół, na podpieczone ciasto wyłożyć budyń z owocami, piec jeszcze około 40 minut, tartę dobrze wystudzić w formie w chłodnym miejscu aby budyń dobrze stężał - tarta jest smaczna z takim budyniowym nadzieniem...........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz