Składniki:
ziemniaki 1 kg,
mięso mielone indycze 1 kg,
bułka czerstwa 1 sztuka,
papryka czerwona 1 sztuka,
kapusta 1/4 małej główki,
papryka ostra mielona 3/4 łyżeczki,
pieprz ziołowy 1 łyżeczka,
kucharek 2 łyżeczki,
jajka 1 sztuka,
cebula 3 sztuki,
ząbki czosnku 4 sztuki
mielone z indyka dobrze wyrobić z pokrojoną 1 cebulą, papryką, czosnkiem, jajkiem, drobno pokrojoną kapustą, bułką odciśniętą z wody, paryką, kucharkiem
obrane ziemniaki pokroić na cienkie talarki, rozłozłożyć je na blaszce 30x25 cm z papierem do pieczenia, posypać 2 pokrojonymi cebulami
na ziemniakach układać kotlety mielone z 2 cm grubości i spłaszczone
piekarnik nagrzany na 210 C, grzanie góra/dół, wstawić blachę i piec około 60 minut, w połowie pieczenia kotlety obrócić, jeśli za mocno się przypiekają to nakryć folią aluminiową i zmiejszyć temperaturę do 180 C - pyszne ziemniaki, pyszne kotlety, podane z maślanką smakują wyśmienicie na obiad..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz